Intro

Hej, välkomna och tack för att ni är med nu när vi startar Kulturaspiranterna!

Den här bloggen är ett resultat av ett djupt konstintresse och en ändlös vänskap mellan oss, Linn och Sofie, två numera Stockholmsbrudar som aspirerar på att bli kulturtanter en vacker dag.


Ofta fastnar vi i intensiva sms-konversationer om hur underbar en föreställning var eller hur arga vi är över kulturpolitiken eller så spyr vi över mediokra recensioner på kultursidorna. Dessa sms-konversationer har byggt upp en frustration över hur svårt det är att bli delaktig i kulturdebatten. Så vi tog saken i egna händer och plockade ihop vår samlade kunskap till denna blogg.


Här hos kulturaspiranterna vill vi ge vår version av världen.


Genomtänkta essäer kommer varvas med spontana inlägg. Kanske kommer det påminna om recensioner. I vissa fall mer som analyser. Ibland vill vi bara skrik-varna någon från att slänga bort tid och pengar på en träig Strindberg. Ibland vill vi tvinga iväg alla vi känner till den bästa konserten vi sett (så känner vi ganska ofta). Andra gånger vill vi bara påpeka att den där diktsamlingen passar bättre med champagne än rött vin.


Självklart kommer ni få lära känna oss också. Linn och Sofie. Som från början förenades över en fascination över stegräknare. En vänskap som fördjupades genom litteraturen, teatern och Stockholms uteliv. Te och fikor sammanförda oss också, tillsammans har vi nog druckit mälarens volym i te. Vår favorittradition är att spendera mer än vår budget på chokladfestivaler.

 

Runt oss har vi massor av fantastiska konstnärer och konstkritiker. Eftersom vi är två personer som beundrar alla våra vänner kommer det då och då dyka upp gästspelare som ger sin version av omvärlden.

 

Så släpper vi nu våra tankar fria till alla er i förhoppning att vi tillsammans ska mala runt våra konstupplevelser ett varv till.


Kommentarer
Kicki säger:

Lycka till! :) Kram

2014-02-11 | 12:02:37
Karl-Johan säger:

Lysande. Känns som om detta är vägen till ert framtida kulturella liv och leverne.

2014-02-25 | 21:32:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback