The Hunting Ground


College ska vara en dröm och är en dröm för många amerikaner. De söker in till de absolut bästa och gråter av glädje när de blir antagna. Men för många förvandlas drömmen till en mardröm.
Inte ens en bråkdel anmäls, men varje år sker tiotusentals sexuella övergrepp runt om i landet på skolorna. Offren anmäler brotten till rektorn, men allt de möts av är motstånd.
Det blir särskilt svårt att anmäla en elev som utöver någon form av sport, då sporten inbringar oerhört mycket pengar till skolan vilket de är i stot behov av. Skolan anser sig då inte ha råd att stänga av dessa elever i och med deras utövande och inbringande av pengar. Skolorna är också beroende av människor som skänker stora summor till skolorna vilket många fakulteter gör. Fakulteterna bidrar även med hus till studenterna vilket gör att skolan inte behöver ta hand om detta vilket innebär en mindre kostnad för skolorna, men också mindre övergripande koll på eleverna. Och tyvärr sker många av övergreppen just i dessa hus.
Den största anledningen till varför sådana här brott tystas ner är för att skolorna är beroende av den publicitet som skrivs om dem för att få studenter att söka till just deras skola. Men vem går inte hellre till en skola där de verkligen tar tag i problemen, slänger ut dem som beter sig illa istället för att försöka tysta ner anmälningarna? Allt som oftast får offren kämpa på egen hand, vilket många gånger kan vara oerhört svårt och jobbigt när ingen tror på det du säger och det är ord mot ord.
Det här är verkligen ett ämne värt att belysa och ett problem vi måste bli medvetna om existerar i större skala än vi kanske tror och vet. 

Titel: The Hounting Ground
År: 2015
Regi och manus:  Kirby Dick

/Linn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback